Prejsť na obsah

Výmena ramenného kĺbu v Nemocnici Medissimo

Jedným z mnohých výkonov, ktoré sa vykonávajú v Nemocnici Medissimo, je aj totálna endoprotéza ramena, kolena alebo bedrového kĺbu.

20.05.2024
medissimo_operacia ramenneho klbu

Ťažkosti s ramenným kĺbom

Rameno patrí medzi najpohyblivejšie kĺby v tele a zohráva dôležitú úlohu pri každodenných aktivitách. Ťažkosti s ramenným kĺbom môžu negatívne vplývať na kvalitu života a obmedziť schopnosť vykonávať bežné činnosti.

Chronické bolesti ramena, nehybnosť, stuhnutosť a pokročilá artróza, ktorá je potvrdená röntgenologickým nálezom, často vedie k potrebe náhrady ramenného kĺbu, teda totálnej endoprotéze tzv. TEP ramena.

medissimo_operacia ramenneho klbu_endoproteza

Čo očakávať pri endoprotéze ramena TEP – operácií ramena?

Po operácií – totálnej endoprotéze ramena pacienti zostávajú v nemocnici na pozorovanie. V prípade totálnej endoprotézy ramenného kĺbu je to 48 až 72 hodín, počas ktorých sa sledujú štandardné laboratórne parametre ako je celkový klinický stav pacienta a kožné hojenie. Ak je všetko v poriadku pacient je prepustený do domáceho liečenia.

Operovaná končatina je fixovaná v ortéze na tri až štyri týždne po výmene ramena. Po tomto období nasleduje komplexná rehabilitácia.

Rehabilitácia ramena po výmene ramenného kĺbu

Veľkou výhodou absolvovania fyzioterapie priamo v Nemocnici Medissimo je takmer okamžitá spätná väzba medzi operatérom a fyzioterapeutom, čo zaručuje nadštandardnú starostlivosť a rýchlejší návrat k bežným činnostiam.

medissimo_operacia ramenneho klbu_rehabilitacia

Prečo práve Nemocnica Medissimo

Nemocnica Medissimo ponúka komplexnú diagnostiku od prvého röntgenu RTG, cez magnetickú rezonanciu MRI až po definitívny výkon, ktorý môže byť buď artroskopia, alebo totálna náhrada kolenného kĺbu. Operačné riešenie realizuje pomocou najmodernejších typov implantátov, aké sú v dnešnej dobe dostupné.

„Sme flexibilní, dokážeme sa pacientovi prispôsobiť časovo, ak by náhodou prišlo k nejakému zdržaniu zo strany pacienta, či už v predoperačnej príprave, alebo z nejakých rodinných dôvodov, dokážeme takisto zohľadniť a pacienta preložiť na obdobie, kedy bude mať výsledky v poriadku,“ dodáva MUDr. Norbert Krajcsovics, primár ortopédie v Nemocnici Medissimo.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 17.05.2019 | Aktuality

    Dni mesta Rimavská Sobota

    Aj tento rok sa zástupcovia našej nemocnice v prvý májový piatok aktívne zúčastnili Dní mesta Rimavská Sobota.   Viac ako 200 záujemcov navštívilo stánok Svet zdravia, kde im odmerali tlak, pulz, glykémiu aj saturáciu. Pozornosť návštevníkov upriamili aj na Svetový deň hygieny rúk. Návštevníci si s využitím dezinfekčného prostriedku a ultrafialovej lampy vedeli otestovať správnu dezinfekciu rúk.  Mnohých zaujala…
  • 08.08.2016 | Aktuality

    Svidnícka pôrodnica zažíva regionálny babyboom

    V mesiaci júl tohto roka sa v pôrodnici Svet Zdravia vo Svidníku narodilo 43 detí. V porovnaní s rokom 2015 je to o 16 pôrodov viac. Najvyšší počet mamičiek bol priamo  zo Stropkova a Svidníka, ale boli medzi mini aj mamičky z Medzilaboriec, Košíc, Kežmarku, Michaloviec, Bardejova a Giraltoviec. Vedenie nemocnice Svidník teší, že sa…
  • 28.10.2020 | Aktuality

    Zdravotníci z našich nemocníc a polikliník pomôžu štátu a zapoja sa do celoplošného testovania na COVID-19

    Zdravotníci najväčšej siete súkromných nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare sa zapoja do víkendového celoplošného testovania obyvateľstva antigénovými testami.   „Regionálne či fakultné nemocnice, súkromné alebo štátne, všetci sme súčasťou slovenského zdravotníctva a všetci sa snažíme postarať o pacienta najlepšie ako vieme. Najmä v tomto náročnom období by sme mali spolupracovať oveľa viac, ako inokedy. Aj preto sme…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.